08.01.15

SIMPLER&MORE SIMPLE








ZARA kabát // coat
MANGO svetr // knit
ZARA kalhoty // jeans (rip)
ASOS batoh // backpack
PULL&BEAR boty // shoes

Prostě jednoduše

to je totiž to nejlepší, co můžete v rámci oblékání udělat. Většinou. Minimum barev ,,zpatlaných'' dohromady, minimum vzorů a druhů látek. Nechci tady vůbec nikoho urazit, ale z mého pohledu nejnepochopitelnější značkou na světě je Desigual. Tuhle k nám přišla paní, která měla z tohoto obchodu šaty a chtěla k nim doladit podvlékací trička. Jak si asi umíte všichni představit, problém to nebyl. Šaty totiž hrály všemi barvami a byly vytvořeny pravděpodobně ze všech známých i dosud zcela neznámých materiálů. Výsledkem je pro nás vysoká tržba a pro paní 8 našich basic triček. 
Takové paní k nám chodí velmi často. Znovu opakuji, že nechci nikoho urazit, jde pouze o můj zcela nedůležitý a subjektivní názor, ale zamysleli jste se někdy nad tím, jak je možné, že Zara je se svým vlněným, minimalistickým a nadčasovým kabátem za 3000 Kč drahá, zatímco šaty, sešity pravděpodobně z utěrek či starých kusů vyřazeného oblečení, za stejnou cenu, jsou perfektní investicí? 
Jak říkám, každého věc, někomu to dokonce i doopravdy sluší, ale dát za to ty peníze? Dámy, sáhněte si do duše a rozmyslete se, jestli byste si to nesešily doma samy za 1/4 ceny. Pak by vám zbylo klidně i na 10 podvlékacích triček, tílek a roláčků. Když byste byly hodně zručné, zbylo by vám i na silonky. 
Tak či onak, já zůstanu u jednoduchosti v podobě klasického roláku, černých kalhot, které jsou již bohužel po smrti (jak jsem parádně zjistila v práci) a jednobarevných doplňků. Abych však nebyla nařknuta z nudy a černovdovectví, vzala jsem si na to alespoň netradiční kabátek. 

*Stay simple

it might be probably the best thing you can do when you dress up. At least most of the time. Minimum colours mixed together, minimum prints and textures. First of all - I really do not want to insult anyone but for me the most incomprehensible brand of the world must be Desigual. 
At work I meet many women who come and want to buy basic t-shirts for her amazing Desigual dress. Don't have to say twice it's very easy cause this dress has all the colors of the rainbow. Result? Huge turnover for us, big score for all these women. Repeat once again, I don't want to insult anybody - it even can look very nice sometimes on somebody, it's only my subjective and totally unimportant opinion about this brand. But do you even wonder, why a simple wool minimal Zara coat for 100 euros is insanely expensive while Desigual dress, created probably from old knocked out clothes or dish towels, costs the same? Honestly, if you are at least a bit skilful you can sew this dress together by yourself for a 1/4 price. It means you save so much money then you can easily buy another 10 basic tees for it and buy tights on top if you are really handy. 
This or that, I stay with minimalist clothes like basic rollneck, black skinny which are sadly dead by now (which I found out at work, a perfect timing) and basic accs. But because I don't want to attacked for ,,all black'' and being a black widow, I decided to put my crazy coat on top.


Share:

14 komentářů

  1. Have a wonderful day babe. I'm in love with that coat you're wearing!
    Big kiss, xx
    Frederique
    http://fablefrique.com

    OdpovědětVymazat
  2. I love your magazine worthy writing dear! it's so fun and easy to read ♥ ♥

    New fun post on the blog sweetie!
    http://michaelmacalos.com

    OdpovědětVymazat
  3. Máš krásný a hrozně moc zajímavý kabátek :))

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Very cool outfit! You look so stylish!

    --Alexander and Elena--
    www.lifeallen.com

    OdpovědětVymazat
  5. Ten kabát je super a nad přibývajícím Desigual modely se taky dost často pozastavuji :D

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  6. Love how you out together the outfit. Great colour combo.

    http://www.bisousnatasha.com

    OdpovědětVymazat
  7. Jako vždy top :) a ty boty! ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkný kabát :) Můžu se zeptat v jakém obchodě pracuješ? :)

    http://assecondmoments.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :-) vyjímečně i opravdu hezky sedí :-) Pracuji v Orsay

      Vymazat
  9. This is beautiful. Such a lovely style. I love everything, your hair and outfit!

    http://the-renaissance-of-inner-fashion.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  10. S tím Desigualem naprosto souhlasím, je to jak ušité ze staré patchworkové deky.. Jednou jsem tam musela jít s kamarádkou, která to tam miluje a strávily jsme tam asi třičtvrtě hodiny. Já samozřejmě chápu, že každý má jiný vkus, ale ty materiály jsou za tu cenu fakt nepěkné...

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig