11.07.13

Passion for fashion






ZARA pants, shoes, shirt
MMM for H&M blazer
PARFOIS bag
Včera jsem četla příspěvek Camille a donutilo mě to se zamyslet (taky proto, že mám na sobě boty, které jsem koupila za pár kaček v mega slevě v zaře a zároveň dokonalý, nesmrtelný blazer z kolekce MMMfor H&M, na který jsem patřičně pyšná, ale který nebyl zrovna úúplně nejlevnější). Dost se mluví o Zaře jako o kopírce. Jasně, její věci se nepodobají Céline náhodou (možná to je důvod, proč se designeři stávají opatrnějšími s vydáním své kolekce na světlo světa). Tím myslím - sandály za litr nebo za x tisíc. Věci od návrhářů stojí víc kvůli jménu, vyjímečnosti - jde o prestiž a historii. O pocit nedostupnosti. Fajn, ale po světě nechodí jen bohatí. A když se nám ty věci líbí (jakože někdy jsou opravdu 'to kill for') proč máme trpět s pocitem, že jsou naprosto nedosažitelné, a závidět, a nadávat ... Pak přijde Zara. Fajn, to je moment, kdy začnou nadávat ty bohaté - že ony zaplatily 5x víc za něco, co máme my. Not our problem. Ve výsledku jsou ale nakonec všichni spokojeni, ne? Bohatí si stále koupí sandály od Céline, my neobdaření si koupíme ty ze Zary. Vydělá Céline, vydělá Zara, vyždímá se peněženka bohatých (jo, to určitě), vyždímá se naše. Koloběh. Tím chci říct, že to sice je kopie ale není to padělek. Zara si nehraje na Céline, nepotřebuje razit LV na svoje kabelky. zara je pořád Zara. Tak-o-co-jde!
Až začneme kupovat fake kabelky na tržnici (a dámy, vždy jde poznat, že ta kabelka prostě není pravá - tak se na to raději vykašlete, není to cool pohled), prosím - módní světe, Céline, zlobte se

* Yesterday I read Camille post and i was thinking about it (mainly because i wore these 'for one kiss' shoes from Zara and blazer from MMM for H&M collection which wasnt so cheap...but still so proud of). Everybody starts to talking about Zara is like a copycat. Course, similarity with Céline is not an accident (maybe because of that Céline is more careful about revealing her collections). I mean - sandals for 40 euros or for 4x-5x more? Designer stuff cost more because of the name, prestige, because of the history. About feeling to be unique. Right, but not everybody is thaaat rich. So why we need to suffer, cry, be rude and jealous (because these things are to kill for). We want these cool stuff to, we know how to wear them so want, we want! And that's the Zara moment. The moment when rich women start to be jealous, angry and cry. They spent more than us. Not our problem! In the end everybody is satisfied. Céline earns (because rich people will still buy the Céline ones), Zara earns, we spend, rich people spend (everyday bread). So where is the problem, right? 
When we start to buying fakes at marts, then be angry Céline and etc. But now Zara is still Zara and 'she' has no needs to write LV symbols on her bags. 
So please, dont buy fakes because everybody recognizes its a fake, dont worry. And then - you look silly. So stay with Zara and feel Céline-ish.
Share:

15 komentářů

  1. amazing legs <3
    i know i keep sayign that but everytime i look at them its like WAOOOOOW


    Http://Fashioneiric.blogspot.com

    Coline ♡

    OdpovědětVymazat
  2. Great post sweetie! I love the classic and very chic way you styled those awesome camo print jeans! The length and fit of your blazer is perfect and those shoes are gorgeous! You look amazing! :)

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  3. lovely look!
    First time here, I invite you to DL! hope you liked it!

    OdpovědětVymazat
  4. I love your post, it's very beautiful and interesting!!
    LOVE.

    OdpovědětVymazat
  5. such a sophisticated look:)
    xx

    http://precious-precious-love.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  6. Love the studded details on your bag!!

    x,
    stylehaus.com/blog

    OdpovědětVymazat
  7. You look great! I love the pants. xx

    - Victoria
    www.VICKITAS.com

    OdpovědětVymazat
  8. Me encanta el look,una camisa preciosa!!
    Besos

    OdpovědětVymazat
  9. Love your look! So chic and polished, it's great how the camo print twists things a bit.

    Cee. ♥
    Code Overdressed

    OdpovědětVymazat
  10. Great post !
    Love the blazer :)

    http://www.olastory.com/

    OdpovědětVymazat
  11. I think is true Hun I say the same if I don't have the money I won't fake it I rather spended at Zara lol u look divine love those camo pants so chic
    Hugs
    Virgit
    www.preppyfashionist.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig