18.06.14

PRICELESS PRICE








COS šaty // dress
TOPSHOP boty // shoes
H&M kabelka // bag

Kvalita už se jednou řešila, ale co taková cena?

Někteří možná víte, že má bakalářská práce byla zaměřena na vnímání značky Zara. No, nikoho asi nepřekvapí, že ve výsledcích figuruje vysoká cena. Na obranu Zary - je to řetězec, ceny si země moc nediktují a pan Ortega má ekonomickou situaci ČR určitě na párku. I tak. Nechutně drahý Topshop podražil. Ceny Zary jsou taky vtipné. Kvalita je diskutabilní. Obzvláště co se Zary týče. Pak se ale ptám sama sebe - není to naše chyba? Poptávka určuje a nabídku a naopak. Pokud ty věci budeme kupovat, jakože my je budeme kupovat, ceny a kvalita zůstanou neměnné. A prodejci se nám budou chechtat se šampáňem v ruce. Na druhou stranu, co nám asi tak zbývá. Obchodů je u nás poskrovnu. 
Když tak koukám na svoji ,,fake'' Boy kabelku, přemýšlím o kolik kvalitnější bude ta ,,real one''. Možná lepší nevědět.

*I was talking about quality once, but what about price?

Some of you might know that my bachelor thesis is about Zara. Well, you won't be suprised by results. All about high prices. In defence against that - it's a chain retailer, each stores can't discuss about price a lot and mr. Ortega doesn't care much about Czech or any other economy in the world. Still and all - distastefully pricy Topshop is even more expensive. Zara prices laughable. Quality arguable. Then I ask myself - Isn't it our fault? Offer determines demand and the other way around. If we buy these stuff, and bet we all buy them, they won't stop selling them, price will be the same and quality as well. Sellers will be laughing loud at us with a bottle of champagne. On the other hand, what can we do. There is a few shops of these brands (haha, lucky you Londoners and spaniards).
While I'm looking at my ,,fake'' Boy bag I'm thinking about the real one - how big is a difference between quality. Rather don't wanna know.
Share:

26 komentářů

  1. suuper look!:) xx
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  2. Supr clanek, Karolko :) souhlasim, uz se tesim do Londyna, kde bude nepredrazenej topshop, other stories, cooos apod :D ty tvy saty jsou skvely :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už v Praze v Zaře skoro nenakupuju, těším se na ní o prázdninách do Barcelony:) a černobílá kombinace nikdy nezklame, moc ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super cool, lady! Chic & easy... love it!

    OdpovědětVymazat
  5. Ceny v Zaře bohužel moc kvalitě neodpovídají, to souhlasím, snažím se Zaru v poslední době nahrazovat jinými obchody, ale většinou vždy skončím zase v Zaře). Šaty jsou skvělý.

    www.thetasteofviolet.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsme na tom podobně :( :-D ale v poslední době mě hodně příjemně překvapilo Mango

      Vymazat
  6. Ach ty ceny, co si budeme povidat, resime ti kazda :/ nicmene saty jsou prekrasny a celkove miluju tyhle tvy minimalisticky kombinace!
    (Juhuu, ted se tesim, ze nebudu opisovat zadny cislo :D)
    Dom by Dom

    OdpovědětVymazat
  7. Gorgeous photos! I love this effortlessly chic black and white look :)

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  8. Tu:
    Líbí se mi tvoje vlasy! :) A šaty a kabelka a boty a všechnoo :D

    OdpovědětVymazat
  9. You look lovely dear !

    http://www.pardonmyobsession.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherný outfit! Moc ti to tady sluší

    OdpovědětVymazat
  11. Love your minimalist vibe. And so interesting about the whole Zara thing. I guess it's more expensive in Czech Republic? Here in the US it's pretty cheap...

    xx Hélène
    www.FashionOverReason.com

    OdpovědětVymazat
  12. yep, Im convinced :)

    majnira.com

    OdpovědětVymazat
  13. Tahle "boy" se mi libi i vic nez original :D Jinak celej outfit super Karol!

    OdpovědětVymazat
  14. wow love your bag
    http://www.fashiongamble.net

    OdpovědětVymazat
  15. I'm obsessed with this style dress. some simple and chic

    come check me out!
    mon | http://www.monsemble.ca

    OdpovědětVymazat
  16. hmmm that's why when i splurge on an expensive item, i make sure what i'm buying is worth every penny i spend with it's quality! it's not just quality i'm buying, it's the satisfaction of owning an expensive bag. Im not sure why though, i think it's because i take care of things that i know are more expensive! Anyway, your outfit is simple and super chic! :)

    ninaaneko.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Milujem COS a ich minimalizmus, saty mas krasne :) Co sa tyka Zary, bolo uz povedane asi vsetko, kvalita/cena absolutne nezodpoveda, pred 3 tyzdnami som bola v Barcelone a okrem vacsieho vyberu, tam boli na niektorych veciach aj nizsie ceny. Ale to je problem CZ/SK trhu vseobecne, netyka sa to len Zary :)

    OdpovědětVymazat
  18. Great post! We love the simplicity of this outfit!

    xo Nicola & Stephanie
    http://twoshellsbytheseashore.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  19. Karol, bezva článek!
    ...a ještě bezvadnější outfit <3
    Moc Ti fandím :)

    OdpovědětVymazat
  20. Super outfit...protože si spoustu věcí dokážu ušít sama, tak nad každým kouskem, který beru v obchodě do ruky dost přemýšlím, většina skončí díky poměru kvalita/cena na ramínku zpátky. Nejsem ochotná za určitou věc dát více, než si myslím, že by měla stát. To už se pomalu vyplatí nechat si dělat věci na zakázku z kvalitních materiálů...aspoň budete mít originál.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig