28.04.15

PFF








PFF

neboli Price For Food
Včera jsem narazila na zajímavou diskuzi - Kolik utratíte měsíčně za jídlo. Odpovědi mě docela překvapily. Našlo se hodně slečen, které měsíčně utratí za jídlo 2000 korun. Nemyslím to nijak zle, ale zamyslela jsem se nad tím, co takové slečny jí. 
Ve výsledku je to totiž jednoduchá matematika - pokud jíte 5x denně tak, jak byste měly, vyjde vám na den zhruba 70 korun, tedy 13 korun na porci. 
Osobně si nežiju na vysoké noze, nechodím po restauracích ani nenakupuji hovězí svíčkovou s chřestem k večeři. Zato si dám ovoce, hromadu zeleniny, kuřecí maso a kvalitní ořechová másla. Snažím se jíst tak, ať mi to v budoucnu tělo nevrátí i s úroky. Když to tedy vezmu kolem a kolem, průměrně mě porce jídla vyjde na 20-25 korun, což měsíčně dělá nějakých 3450 (bez kaváren a snídaní s holkama). 
Zajímá mě tedy, kolik utratíte za jídlo vy a pokud se vlezete pod 3000, tak mě zajímá, jak to děláte. Pokud jíte stylem oběd - večeře, chápu.
Na diskuzi se opravdu těším. 

*PFF

alias Price For Food
Yesterday, I read an interesting debate about food. How much do you spend for food. Answers were quite unexpected. Many girls say they spend about 2000 Crowns for food monthly (approx 75 euros). Don't take it badly, I just really want to know what those girls eat. 
As a result of that, it's a basic math - if you eat as you should which means 5 times a day, you get 70 crowns per day and 13 crowns for a portion. 
Frankly, I don't live high-life, don't eat at restaurants daily and don't cook steak with asparagus for dinner either. On the other hand, I treat my body cause i believe it pays off. I eat loads of veggies & fruit, lean meat and healthy fats. But overall - I get 20-25 crowns for one portion which makes approx 3450 crowns per month (excluded time to time breakie and coffee with my friend).
As you can see hereinabove, I can't image eating on budget so want to know how do you do. If you do eat on low budget. If you eat lunch - dinner style, ok. 
Looking forward to discussion.
(don't mind a monetary, I count on economy differences)

*What I'm wearing 

ORSAY blouse ; ORSAY  jeans ; MANGO bag ; RIVER ISLAND shoes

Share:

23 komentářů

  1. Super outfit, ta taska je nejlepsi! Jinak za jidlo utratim hodne, opravdu hodne. Vzhledem k tomu, ze jim vetsinou jednou denne venku a taky kupuju opravdu hodne ovoce, zeleniny, orechu, ruznych raw tycinek (jsem vegan) apod.. Takze predpokladam, ze nekolik tisic minimalne. Jidlo je jedna z mala veci, za ktere vazne utracim, ale snazim se jist vazne pomerne zdrave a abych se citila dobre :).

    OdpovědětVymazat
  2. U me je to tak 3500. Občas koupím i tu svíčkovou, občas máme čerstvý chleba s máslem a pažitkou, snažím se to vyvažovat:) každopádně s tím nemám problem, jídlo beru jako základní věc a nutný výdaj.

    OdpovědětVymazat
  3. Já utratím za jídlo bohužel dost. Radši už to nepočítám :-D Mám ráda zdravé a kvalitní potraviny, což se musí někde projevit. Moc ráda chodím na fresh džusy, jím hodně zeleniny a bez chia semínek si svůj den už ani neumím představit. To ani nemluvím o mém milovaném kozím sýru...
    Musím říct, že mě tvůj blog baví právě proto, že kromě skvělých outfitů mají tvoje příspěvky hlubší význam. Každý den mě nutí k zamyšlení se nad sebou. Hned jsem klidnější, když vím, že v tom nejsem sama ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je můj cíl :-) jasně - inspirovat outfitem, ukázat, co nosím, jak to nosím ... ale důležité je, i něco fajn vyřešit :-) prostě si sednout, počíst si ráno něco a jak říkáš, uvědomit si, že v něčem nejsi sama !
      Já jím taky chia semínka, kupuju si Life bar tyčinky - prostě balanc...pokud bych měla šetřit na jídle, nemohla bych s klidným svědomím utrácet za hadry ! :) priority ...

      Vymazat
  4. X-krát jsem zkoušela si výdaje za jídlo počítat, ale je to nemožné :) Většinou mám obědy v práci, ty vyjdou jeden na 60 Kč. K snídani mám obvykle kaši z různých vloček, semen a ořechů + mražené ovoce, což vychází tak na 25 Kč, svačina namazané pečivo či smoothie - cca 10-15 Kč, odpolední sváča taky tak nějak, večeře salát s bílkovinou + pečivo - kolem 30 Kč, to máme skoro 150 na den. Tím, že žiju sama, tak často nezabráním vyhození nějakých potravin, protože někdy není čas je spotřebovat. Krát 30 dní a jsem nad 4 tisíci, no děs :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle jsem chtěla okomentovat slovy Cute as can be, protože tahle nežná kombinace ti hrozně sluší! Ale když už se ptáš na to jídlo- minulý měsíc jsem držela takový detox-hromady zeleniny jako je cuketa, brokolice, řepa, fazole, mrkvičky ale i jablka, čaje, vincentky, ořechy a med- konkrétně med a ořechy byly asi nejdražší položky na seznamu a myslím že ten měsíc jsem utratila za jídlo asi nejvíc v životě :D určitě více než 4000, možná i pět. Každopádně toho nijak nelituju a mám z toho naopak radost, výsledky detoxu se totiž dostavily nejen na váze ale i krevních testech. "Problém" je že jsem si na tu stravu zvykla a už se nechci vrátit tam, kde jsem byla a snažím se tak jíst i teď, což ve výsledku znamená mnohem větší výdaje na jídlo, ale beru to jako investici do mého zdraví. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám třeba speciální jídelníček ( kvůli štítné žláze a snižování dávek léku- to je na delší povídání..), jím třikrát denně, mezi tím opravdu vůbec nic, po šesté hodině už taky nic, piju jenom vodu,pramenitou, hodně. Takže já utratím spíš za balenou kojeneckou vodu, zeleninu, ovoce a za domácí maso. :D Jím zdravě, abych byla zdravá, a jím tak, abych to měla různorodý, myslím, že jídlo je důležitý, neměli bysme na tom přeci šetřit, ale ani to nepřehánět! ;)
    Myslím, že to mám něco jak ty, tak by to v průměru mohlo bejt... :)
    Jinak máš krásný boty!

    OdpovědětVymazat
  7. Slečny se asi zapoměly zmínit, že všechno ostatní za ně platí partner :D My s přítelem utratíme za jídlo kolem 10 tis. Kč měsíčně a to počítáme týdenní nákupy, občasné večeře po restauracích a někdy i snídaně na crossfitu. A i tak je někdy problém s tím vyjít. Rozhodně na jídle a hlavně kvalitě nešetříme. Taky zastávám názor, že tělo je vlastně motor a když do něj natankuješ nekvalitní palivo, tak prostě nemůže fungovat správně. Pokud někdo šetří na jídle a rozhazuje za oblečení a boty, tak mi to přijde jako dost krátkozraké. Jinak existují chytré aplikace na finance, kde si otaguješ platby podle účelu a jednoduše tak zjistíš, jaké výdaje měsíčně máš za jídlo...

    OdpovědětVymazat
  8. Loooove it!

    Bisous from France
    Sandy

    www.taimemode-fashionblog.com

    OdpovědětVymazat
  9. 75 euros sounds a very low budget. How can they eat well buying fresh food spending that amount?! Impossible!!
    www.bonjourchiara.com
    Bonjourchiara Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  10. To je fakt těžký spočítat, ale aspoň tak 100,- na den! Jinak máš super boty a celé je to perfektně sladěné! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty si najlepšia! :)

    http://baribircak.blogspot.sk/2015/04/bionatural-giveaway-appreciate-your.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  12. - vlezu ! jakozto nizkorozpoctovej vegan ziju jen na tunach zeleniny a ovoce od pestitelu z holesovicky trznice a denne do jidla neinvestuju vic nez 8o ,-

    OdpovědětVymazat
  13. such a lovely look

    Check out my new post on my blog about my Spring/Summer Wishlist
    http://carrieslifestyle.wordpress.com
    Posts online about San Francisco, New Zealand, Beijing, Tahiti...

    OdpovědětVymazat
  14. A lovely outfit ;)

    www.cocoabuttons.com

    OdpovědětVymazat
  15. I would guess those girl never thought about how much they spend for food on a monthly basis. For me is around 500 euro, this includes also going out on a weekly basis. Like you I also like to take care of what I'm eating and buying mostly organic or local products.

    OdpovědětVymazat
  16. Interesting post and great styling
    www.populairelife.co.uk

    OdpovědětVymazat
  17. I will be totally honest with you, first I saw the photos and I thought it was an outfit related post. Then I started reading and I saw it was about a totally different matter.
    You talked about an interesting topic I really would like to know more things as: where was this debate (which country)? And could you exchange all the prices for euros or USD in the English translation?

    Kisses,
    Em**

    Simplicity is Chic

    OdpovědětVymazat
  18. Casual yet so pretty. I really like this eyelet top. Light, airy, feminine & versatile. Great choice. You look adorable.

    www.stylegonerogue.com

    OdpovědětVymazat
  19. Tak jsem si to vypočítala a vychází mi také cca 3500 Kč a to v tom třeba není, když třeba zrovna dojde kafe, olej apod.
    Jinak moc hezký outfit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig