03.09.15

CITY GUIDE: LAPECO













La petit conversation

nebo také po ostravsky LaPeCo či U Belgičana je útulné malé bistro, které v Ostravě musel zkusit snad každý. Menu je v podstatě stále stejné a stále stejně oblíbené. Mezi nejoblíbenější kousky patří Davidova domácí sekaná s ďábelsky dobrou omáčkou, kterou sní i zarputilí dieťáci a menu s marinovaným hovězím Pastrami (na fotkách). Na výběr máte ale i další francouzské pochoutky vždy ve formě bagety, panini nebo salátu.
Pokud jste ranní ptáčata, můžete se zastavit i na snídaně. Kdo by taky odolal čerstvému croissantu, že? Pokud jste naopak obědoví, zaskočte na obědové menu. Každý den je samozřejmě jiné a jeho součástí jsou vynikající polévky.
Tip: Chce to sledovat Facebook stránky, protože jednou za čas podávají tradiční Moules Frites, o které se zákaznící předhání. rezervace v tomto případě nutná.
Pokud je žaludek napapaný, ale oči by pořád chtěly, doporučuju jednoznačně belgické vafle.
Místeček je v LaPeCu stále pramálo, což udržuje místní atmosféru, ale doporučuji si před návštěvou zavolat o rezervaci. Stát ve dveřích a slintat nad jídly ostatních byste totiž určitě nechtěli. To kdyžtak raději až nad tím svým.

P.S. LaPeCo je (pokud nemáte notorického zlobivce) dog friendly !

Na závěr už snad dodat jen to, že La Petit je i po velmi úspěšných letech na stejném místě. Proč to také měnit. Nejlepší místa jsou tvořena láskou, ne touhou po  větším a větším zisku. 



*La Petit Conversation

or more commonly LaPeCo or Belgian is a small bistro in Ostrava city centre which must be known all among czech people. Menu a la carte is still the same but just as favourite. The best food here is David's homemade meatloaf or marinated beef Pastrami (both in the pictures). Of course all the other french things are equally good but I'm talking about bestsellers. Practically all types of menu can be made as panini, baguette or salad version which means everybody is able to choose. 
If you get up early go and try their breakfast, you wouldn't say no to fresh croissant, would you. On the other hand if you are a lunch person, you can try one of their lunch menu which offers an amazing soup and salad/panini or baguette.
Tip: If you love traditional moules frites, check LaPeCo facebook page when they're going to serve them. Once this day is out you better be sure you have a reservation. 
After lunch or dinner when your tummy is quite full but your eyes want more, go for Belgian waffles! 
LaPeCo is small so don't expect many tables. Its size makes the atmosphere real and cosy. After many successful years, its still on the same place so no need to get bigger. 
What can I say - the greatest places are created from love not from desire for money. 
Share:

8 komentářů

  1. Everything looks delicious! Your dog is so cute!

    www.spring2spring.com

    OdpovědětVymazat
  2. LaPeCo je jistota!! A koukám i Oliver se tam cítí klidně =))

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. So much info, thanks for that :) And the dog is so cute !!

    Greetings,
    Christina Violet from www.ladresstina.com

    OdpovědětVymazat
  4. Jen to nevypadá moc vegan friendly :( Ale tak asi si to ta kuchyně žádá ...
    Mě se líbilo v HogoFogo:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig