14.07.14

ONE YEAR

Jsou věci, o kterých se mluvit musí. I když to není zrovna příjemné.

Tohle nebude všechny zajímat, chápu. Ale vzhledem k tomu, jak sociální sítě a internet působí na lidi, cítím povinnost se o něco takového podělit. Nějak zkráceně, jinak by z toho mohl být týdeník
Z fotek a z paměti víte, jak jsem vypadala rok (a více) zpět. Ptát se ženy na váhu je tak sprosté, jako ptát se ji na věk. Etiketa stranou. Měla jsem 40 kg. Fakt, že jsem jedla alespoň salát a sushi mě držel od totální pasti jménem anorexie. Narovinu, kdokoliv si myslí, že je tlustý i přes to, že na něm visí velikost UK 4 (asi eu 32 ) není v pořádku. Já si to samozřejmě nemyslela. Podle sebe jsem byla štíhlá a zdravá. To, že jsem byla chlupatá jako medvěd, v obličeji byla bledá jako mrtvola a na koupališti si lidi šuškali ,,Jestli nebudeš jíst budeš mít anorexii jako tahle, a to nechceš!'', jsem prostě neviděla. Sníst za den 800 kalorií bylo ok a vážit se 8x denně taky. Netřeba říkat, že jsem byla protivná a zlá. Na všechny. To, že mě lidi nezabili, nechápu dodnes. Drželo mě  to 4 roky.
Loňský rok ale nebyl optimální. Stalo se hodně špatných věcí, které jste si mohli nebo nemuseli domyslet. Zvedla jsem se a ze dne na den odjela dělat au pair. Zrychleně - fyzicky náročná práce zahrnující starost o tři dětičky včetně miminka a hromada dobrot, které jsem neznala. Londýn mě změnil. Měla jsem štěstí v neštěstí. Začala jsem jíst, ale protože to byl pro tělo šok, nejedla jsem normálně. Nebudu sprostá ale jedla jsem jako prase. Zle mi nikdy nebylo. Za tři měsíce jsem přibrala 12 kilo. Vypadla jsem z bludného kruhu ani nevím jak a uvízla v pasti přejídaní. 
Teď, po opravdu trnité cestě a chvílich naprosté zoufalosti, jsem se začala mít ráda. Jsem smířená s tím, že budu mít vždy větší stehna a krátké nohy. Cvičím. Cítím se skvěle. Jím zdravě a vařím si doma. Sem tam jím sladkosti i pizzu. Někdy ještě pořád brečím, že jsem zase tlustá. Stačí pohled na pár starých fotek a mám klid.
Nebylo to jednoduché ale všem v podobné situaci radím jedno. Nespoléhejte na to, že vám někdo pomůže. Dokud si nepomůžete vy sami, je to zbytečné. 
Takže hodně zdaru.

*Sometimes it's not easy to say something. Even it might important for all of you.

Let's do it tho. Social network and internet make a powerful world which can be useful in cases like this. Remember me last year and longer? Yeah, asking women's age is rude and so do asking her weight. Lay it aside. I had 40 kgs. If i didn't eat at least salads and sushi it could have been much worse. Honestly, all people who think it's ok to wear UK 4 and it's still too big, it's not. But i didn't think it was a problem. Of course. 
Even i was hairy like a bear, pale like a corpse and all people around me were saying ,,Look at her, you need to eat or you'll have an anorexia too'', i didn't care. Was eating 800 kcal per day. Weigh myself 8 times per day. Was rude and annoying. I wonder why my friends did not kill me.
Last year was bad, really bad either you know why or don't. I needed to go abroad and live. Being an au-pair is tough. It wasn't possible to do it without proper food. Plus London sweets. You can imagine. I started eating, eating like a pig. My body wasn't used to this. For three months I put on 12 kgs. I was lucky and not at the same time. I was fighting overeating. I was crying i'm fat again. It was pretty hard, it was painful and sad. But now i exercise, go to gym, eat very clean but eat sweets and pizza sometimes too. It's important to keep it balanced.
There is one advice. Don't relay on anybody. You need to do it by yourself or you fail.
Share:

28 komentářů

  1. Ty jo až opravdu tak jsi byla hubená? No ale je dobře že jsi se z toho všeho dostala a je ti už dobře, jak říkáš musíš se z takové situace dostat sama, člověka který je hubený a ty ho nutíš aby přibral tak ho vlastně nedonutíš, to znám. Měli jsme takovou potíž se sestřenicí, teď už konečně přibrala a je z ní krásná holka ale stále si musíme dávat pozor abychom jí neřekli že přibrala, jinak přestane jíst úplně :-(
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, mě jak někdo řekl, že jsem přibrala tak jsem se málem zhroutila. Až pak ti dojde jak je to myšleno :)

      Vymazat
  2. I really appreciate your words. I understand that it's not always easy to talk about this topic. You are strong and you chose to be healthy which is not a question about weight. It's something about body and mind!
    www.bonjourchiara.com
    Bonjourchiara Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, Karol...jsi fakt drsná, že o tom dokážeš takhle s nadhledem psát, máš můj největší obdiv. Pro zajímavost jsem si projela to tvý přelomový období a u některých příspěvků nechápu, že ti nenapsalo víc lidí, jak neskutečně vyhublá jsi byla. Ještě jsi to dokázala takhle vybojovat, teď jsi naprosto nádherná baba, jsi sexy, jsi ženská a zdravá! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sexy jsi i ty, když jsem ti neslušně koukala půl soboty do výstřihu haha :)

      Vymazat
  4. Díky za článek, myslím, že jsi to vystihla skvěle! Teď jsi krásná taková jaká jsi, tak se toho drž. Jinak všechno nejlepší k svátku:-)

    http://www.changingroom.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Kazda holka je krasna svym zpusobem. Obdivuji, ze o tom takhle napises :) hodne lidi kritizuje a nevi, co se deje ve cloveku uvnitr a mas pravdu, ze se s tim musi vyporadat kazdy sam. Kazda mame obcas stavy, kdy si pripadame jak nejosklivejsi ropucha na svete ale opravdu by jsme se mely mit spis rady takove jake jsme a byt k sobe vlidnejsi :)

    OdpovědětVymazat
  6. I think it takes an inner strength to talk about this sweetie and I am sure you'll inspire others with your words. As long as you are happy and healthy that's all that matters. :)

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  7. Ťu:
    Ano, protivná jsi byla :P...Dnes ti to sluší mnohem více, vypadáš živěji, zdravě a jsem moc ráda, že ses probrala...:) Fandím ti!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky :-) chtela bych rict, ze jsi uzasna, ze ses z toho dostala a fandim ti. A mam mozna takovy hloupy dotaz, ale nikdy jsem takovou nemoci netrpela, tak me zaujalo to spojeni "chlupata jak medved" :-D Nejak nechapu souvislost s tou nemoci? Promin asi za uplne hloupy dotaz, ale vazne me to jen proste zaujalo :-) Hlavne at jsi ted uz spokojena, jsi ted nadherna :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc :) - jinak jde o to, že jsi moc hubená a tělu je zima protože ho nic nehřeje. Proto ti vyrostou takové jemné ale husté chloupky, které tě trochu chrání :) měla jsem to hlavně na zádech

      Vymazat
    2. nazývá se to lunago, bohužel je to spojeno s anorexií

      Vymazat
  9. congratulations!!

    xoxo
    http://www.outfitssisters.com/

    http://www.outfitssisters.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tohle je jeden z tvých nejlepších článků, plný pravdy a odvahy. Hlavně jsem strašně ráda, že jsi se z toho dostala a hlavně za to tě nikdy nepřestanu obdivovat. Doslova ze dna si se vyšplhala zase nahoru. Jsi prostě dobrá a máš můj obdiv.

    Si prostě bombič :D ;)

    OdpovědětVymazat
  11. love the flowered bouse ! ;D

    saralookbook.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Carol, to jsem vůbec netušila, že jsi měla taky takové problémy.. Ano píšu "taky", ale hlavně, že jsem se probraly a jsou z nás teď šikovný holky (i když s "tlustšíma" stehnama :D) :*

    OdpovědětVymazat
  13. I believe social media and internet sites are a great communication tool; I am glad that you know you are you and thats the best you can be! Stay happy and grateful!
    xx,
    Marie

    LivRiot
    LivRiot on Bloglovin’ & I’ll follow back :)

    OdpovědětVymazat
  14. first of all I think it is very brave and honest what you wrote :)
    I so fully agree with you about false idea of beauty which is being put into our minds by all kinds of media...
    Kepp being yourself as you are great, girl!
    anjage.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  15. Congrats!! The best for you! http://www.showroomdegarde.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  16. <333 such amazing post !
    http://www.karolinagespucci.com

    OdpovědětVymazat
  17. Gorgeous! Love this post :)
    xo - Jessi
    http://mywhitet.com

    OdpovědětVymazat
  18. You're totally right, i like as you are now so i hope everything keeps going great =)
    Kiss
    Yle

    new post

    www.ysdblog.com

    OdpovědětVymazat
  19. Keď som si prezerala tvoje staré posty,tak som sa nestačila čudovať, vravím si what the hell? naozaj si bola nezdravo chudá, a tvoje nohy "špagetky" mi tak trochu naháňali strach ak mám byť úprimná....som rada, že je všetko ok a že sa cítiš dobre :) a s chĺpkami si nerob starosti, radšej byť chlpatá ako chorá, no nie :D

    OdpovědětVymazat
  20. darling... lucky you, you still can gain weight, my sister tries her best to eat and eat and she cannot gain weight! she wanted to have "some" meat on her, but cannot! So yeah, be thankful! and you look great anyways!
    http://sepatuholig.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  21. Love the pants!

    Ika
    www.liebeladies.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig