04.09.15

SILLY RETRO ME










Humor 

je třeba. I když někdy jsou věci spíše k pláči než k smíchu. Na mysli mám trapasy, které se podle mě staly minimálně jednou každému z nás. Trapasy dějepisné, zeměpisné apod. Nemyslím si, že každé naše hloupé přesvědčení znamená, že jsme hloupí. Já bych třeba řekla, že se velmi dobře učím už od malička, zeměpis mi vždycky šel, z dějepisu jsem odmaturovala za 1 a stále bych možná odříkala složky trestního práva. Jsem schopna vám zderivovat nebo zintegrovat matematický příklad a vypravovat případovou studii za hodinu. 
I tak mám ale své slabší chvilky, kterým se ve výsledku vždy zasměju já i mé okolí. 

1) Španělsko neboli Španělské království. Někdo však žil do 18 let v přesvědčení, že má Španělsko prezidenta. Divné, že se o jejich volbách nikde nepíše ... 

2) Myslím, že s angličtinou nemám problém. I tak jsem si ale někdy stoprocentně jistá, že se ananas řekne anglicky ,,Enens''. Pineapple je přece kravina, ne?

3) A další podobné. Blbosti z horka. Když jsem v Turecku hrála na pláži slovní fotbal, hrdě jsem na V vymyslela včeláka a Alžírsko pojmenovala na Alžérii. 

4) Zásadně nečtu instrukce k vyplňování. Kroužkuji pravdivé místo abych přeškrtla nepravdivé, píšu psacím tam, kde vyžadují hůlkové písmo. Pak vše přepisuji 2x. Asi není kam spěchat 

5) Není to tak dávno proč jsem byla silně udivena tím, že v letadle není padák pro případ jeho pádu. Však to znáte, letadlo padá, lidé se v klidu postaví do řady k nouzovým východům a jedem po druhém klidně vyskakují bez toho, aby je vcucnul motor letadla

6) Podobná blbost napadla mé mecenáčské já předtím, než jsem začala studovat ekonomii (a vlastně nad tím přemýšlím i teď, protože mi za 4 roky na VŠ na tuto otázko nikdo nedokázal odpovědět)
Když jsou na světě dluhy a hladomor, proč se prostě nevezme papír, barva a v tiskárnách se nevytisknou potřebné peníze. Dluhy splacené, lidi napapaní, nemoci by vymizely a války by skončily. Kde mám tu Nobelovku?

7) Matthew Mcconaughey. Můj snad nejoblíbenější herec na světě. Jsem jediná, kdo jeho jméno vyslovoval Mek Kaneky dlouho předtím, než uslyšel tvrdou realitu na předávání Oscarů?

A protože teď před vámi vypadám jako totální tupec a vy si myslíte, že nejlepší je přestat mě sledovat, doufám, že mě v tom nenecháte a podělíte se o své přešlapy. Schválně kolik z vás se přizná k tomu, že kalkulačka je ve skutečnosti KARkulačka :-)

P,S. konečně jsem si pořídila tričko s límečkem. Hip Hip hurá

Humour

is needed. Yes, sometimes funny things are more likely sad. I'm thinking of the awkward mistakes which, I guess, everybody knows. Geography clanger, history clanger etc. I don't think we are as stupid as our convictions. To be honest, I would say I'm very good student and always have been. I used to love geography, graduated in history for A and I can be pretty handy with derivation. 
Neverthless, I also have many bloopers. But guess what my friends and I still have a good laugh about it. So let's see

1) Spain or officially The Kingdom of Spain. Well, not for me. I seriously believed Spain is a republic with president. Wondering many times why there is no election on TV. 

2) Assume I have no serious problem with english, but hey, time to time I'm pretty sure pineapple is ,,enens'' (because in czech its ananas). Pineapple sounds funny anyway, right

3) And here comes something similar which can be hard to explain in english. So imagine you want to say bumblebee but think its brublebee instead. The word which actually doesn't exist. 

4) I don't read instructions. Guilty as charged. When someone says ,,strike out where not applicable'' I always circle the applicable. If someone needs me to fill a form in block letters I use cursive. They hate me. 

5) Honestly, I'm afraid of flying. Why there is no parachute in plane? I mean imagine all those people who are calmly forming a line next to the emergency exit, putting their parachute on and slowly jumping down without getting pulled into plane motor. What a lovely idea. 

6) Something similar from finance. Before I've started studying economy (but maybe vene know cause no one is able to tell me the real answer) I used to think about money. There are poor people and debts so lets just print some money on that huge printing machines and fix it all. War can end, people can be healthy and countries happy. Gimme that Nobel prize.

7) Matthew Mcconaughey. The best actor on Earth so, am I the only one who thought his name should be pronounced ,,Mek Kaneky''? Hard reality during Oscar's ceremony.

Now you think I'm stupid enough to stop following me. Guys please, I know i'm not the only one here so join me and tell me your funny story. 

P.S. I finally got myself a polo t-shirt. yayyy


What I'm wearing 

MANGO polo neck t-shirt ; MANGO skirt ; RIVER ISLAND shoes ; FOREVER 21 bag 



GET SIMILAR



Share:

12 komentářů

  1. Adorable outfit! I think too that it's nice and funny to sometimes talk about the stupid things one thought. I actually had the same feeling about printing money when I was younger :D
    But let me tell you: Even though Spain has a monarchy and stuff and it's called a kingdom it still has a parliament, too, which makes all the decisions ;) There is also a president, they have parties and elections, too. You might compare it to the United Kingdom. Just a friendly reminder to prevent you from future silly moments ;) XX

    OdpovědětVymazat
  2. :D já zase trpím na přeřeky. A často komolím jména, která si vlastně vůbec nepamatuju, takže mám rázem dvojitej problém. Kdysi jsme měli klienta pana Šolína, v kanclu jsme mu říkali samozřejmě Šulín, já mu šla volat a bylo vymalováno :) Ale asi byl zvyklej, takže pohoda. Sluší ti to :)

    black trench & giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Ťu:
    Wow! Kráska! A tvůj blog je vždy a vždy lepší. Moc baví mě číst tvé humorné články! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný outfit a skvělý článek! :) Moc se mi líbí ta bílá kabelka. <3

    http://styleinthewords.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozěn ti to sluší, je to krásná kombinace barev :) a tvoje přešlapy jsou náhodou dost vtipné ani ne trapné :) já si teď nemůžu na nic moc vzpomenout, vím, že jsem jednou místo sedmého trapslíka Šmudly řekla, že je to Šmoula a taky jsem se trošku přepočítala v kontinentech :D stane se, že ano!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  6. I adore your top!! The colour is stunning and looks so good paired with the soft beige skirt. :)

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  7. Ta barva tvých vlasů je tak boží! :D

    OdpovědětVymazat
  8. To jsou krásný fotky :)) Sluší ti to Kájo ;))

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Mně se třeb v Itálií stalo, že jsem si přeložla, že voda je "vysoká", ne hluboká a moře je "široké", ne širé. Dále jsem se divila, když jsem v pekárně chtěla po prodavačce živcový rohlík, místo žitného a ona stále nechápala, co po ní vlastně chci. Také když jsem byla mladší, tak jsem byla přesvědčená, že kdž sním semínko melounů, že mi v břiše jeden naroste a celou mě roztrhne ( viděla jsem to v jedné pohádce, ale pro děti, jako jsem byla já, to musel být spíše horor). A rozhodně toho bylo více, protože jsem věřila snad všemu, co mi kdy kdo řekl, takže v tom nejsi sama :D Ale vážně jsem se zasmála. Děkuji. Vážně povedený článek:)

    OdpovědětVymazat
  10. slusi, krasny outfit:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway o Realash zde:
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2015/09/realash-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  11. I love the color combo and the style is just super!
    http://sepatuholig.blogspot.com
    instagram.com/grace_njio

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig