27.10.15

WHAT EDITORS WON'T TELL YOU IN A MILLION YEARS







Znáte to

když máte nějaký nápad, pak se o něčem dočtete, něco se stane a celý původní koncept jde do koše?
Tohle se mi totiž stalo včera, když jsem psala tento příspěvek. Plán A byl jasný - napsat ultra pozitivní a zábavný post o tom, jaké blbiny jsou u mně na denním pořádku. Jenže pak se objevil plán B.

Komentářů na blogery jsou mraky. Mezi mé nejoblíbenější však patří ten, ve kterém figurujeme jako ledové fashion královny bez duše. Něco ve smyslu že Anna Wintour je Lucifer a my jsme její pekelní vojáčci. 
Nechci mluvit za ostatní slečny/pány, ale já jsem hotová Kájina továrna na city. S tím souvisí ona včerejší návštěva bohyně Reality, která vše jen potvrdila. Blogy, internet i časopisy jsou zahlcené tipy Jak na první rande, Jak na pohovor, Jak na jarní detox, Jak na social media detox apod. Co nám ale nikdo neprozradí je tip, Jak se efektivně rozhodnout bez toho, abychom si rvali vlasy.
Přiznejme si jednu věc, my ženy jsme mnohdy přehnaně emočně založené. Máme neustále nutkání něco řešit, promýšlet či porovnávat. Protože nesnáším praní špinavého prádla na veřejnosti, budu dále použít dvojici Káva a Chai s tím, že každý nechť si v tom najde svoji ,,kávu'' a ,,chai''. 

V ekonomice se tomu říká Náklady obětované příležitosti. Reálně to vypadá nějak takto:
Několik let pijete kafe. Máte rádi chuť kávy, její vůni i atmosféru, která se k ní váže. Když máte těžký den, pomyšlení na kávu je to, co vás nakopne. Když si potom kávu konečně dáte, uvědomíte si, jakou jste měli pravdu. Káva je prostě skvělá. 
Jenže doba se mění a na trh (i k nám do ČR) se dostane Chai Latté. Chai Latté nemá s kávou nic společného. Je to hromada bylinek, která je ale tak vyjímečná, že ji začnete s kávou střídat. Chai je něco nového, svěžího, něco, co už od kávy nemůžete očekávat. I přesto, že existuje pouto mezi kávou a vámi, které tady bylo už v době, kdy Chai Latté tahalo pomyslného kačera. Zprvu tedy vyměníte šálek kávy za šálek Chai Latté s tím, že užitek je stejný. 
Jednoho dne ale začnete kombinovat školu s prací, volný čas s přáteli a na kávu i Chai nezbyde čas ani peníze. Na kávu jste pořád zvyklí, když ji okolo cítíte, víte, že tady je svět ještě v pořádku. Ale když vám někdo nabídne Chai Latté, nemůžete odmítnout. 
Když se rozhodnete zůstat u kávy, bude vám chybět Chai Latté, protože má větší koule než káva. Ale vykašlat se na kávu? To je jako vyhodit nejoblíbenější boty, které už ale nenosíte, do popelnice. Takže co?
A teď mi řekněte jedno -  Který z redaktorů nám v příštím čísle pomůže rozseknout tohle dilema?

P.S Aplikujte problém na cokoliv - na životné či neživotné bytosti a statky 

*We have all been there

You have an amazing idea but something random will change your mind and Plan A to a Plan B. My plan was clear - To write a post, super funny one, about my dirty little habits. Well, then Plan B came along. 

There are many comments about blogger out there. My favourite one is about devils without soul and emotions. Something like Anna Wintour is our Lucifer and we are her slaves from hell. 
I won't be talking for others but myself. I am the Karol and the Emotions Factory. Yesterday's goddess of Reality visit is related to that. Magazines, web and blogs are full of tips of any kind. How to get the best friend, How to be successful, How to lose 20 kgs, How to date etc. But honestly, where is the most important tip of all time - How to decide effectively without pulling your hair out? Let's be honest here, women are often too emotional lost in thought. Because I do not say anything private on public I will be using this pair - ,,coffee'' and ,,chai latte''. Please imagine anything what suits your situation better. 

So, economy defines this problem as the Opportunity Costs. In reality it looks like this:
You love coffe and you have been drinking coffee for years. You love the way it smells, tastes and you love the coffee atmosphere too. If your day sucks, coffee makes it better no matter what. Nothing can ever be between your cup of coffee and you. But hey, after years when a market grows bigger, new and great things are coming with it. For example Chai Latté. Chai Latté is new, fresh and soo tempting. Even you know it can not be compared with a coffee because its a bunch of tasty herbs, you need it in your life. Its something different, something, what coffee does not offer anymore. First you drink coffee four times a week and Chai Latté three times a week. Same benefit, same you. 
But after a while, time flies. You need to go to school, work, visit some frinds and have some time for yourself. You can not have coffee and Chai Latté anymore. So now what. You are willing to say goodbye to coffee only because you are pampered by Chai Latté which is not boring or you calmly break up with Chai Latté because there is only one coffee in the world? This or that you are going to lose something, at least a little bit. 
So what the hell now. Editors please, be helpful and give us some advice. 

P.S Feel free to apply this model on anything you want. No matter you have a problem with people, animals or material things. 

 

What I'm wearing  

MANGO jumper ; MANGO leather skirt ; ASOS over the knee boots ; ZARA the most favourite bag 



GET SIMILAR 

Share:

8 komentářů

  1. Většinou jenom duchařím, ale dneska si komentář neodpustím.

    Tenhle problém řeším několikrát denně ať už si jako kávu a chai doplním cokoli. :) Práce, koníčky, přátele, styl oblečení... (Díkybohu jsem to nezažila v partnerském vztahu. To by mě zabilo.)Jenže ono to bez rvaní vlasů rozlousknou nejde. :D Bylo by to fajn, kdyby šlo. Já se to pořád snažím držet na obě strany.

    Outfit je moc hezký. Nedávno jsem tě viděla v Karolíně. A musím uznat, že ti to slušelo ještě o dost víc než na fotkách. :)

    OdpovědětVymazat
  2. This outfit is such a beautiful combination. Like this set! Simple and modern, and at the same time so chic!
    Adorable!

    Diana Cloudlet
    www.dianacloudlet.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoj blog proste milujem! Mám ho rada stále viac a viac. Nie len kvôli skvelým outfitom, ale tiež textu, ktorý by som na iných blogoch márne hľadala!

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem čekal nějaké to rozseknutí a ono nic =D, takže to asi fakt necháváš na někom z redaktorů našich věhlasných módních trendy magazínů =D (no co, alespoň se bude jednou psát o něčem jiném než o tom, jak jsou chlapi na hovno, ale stejně je ženský potřebují, nebo jak zhubnout do plavek za 6 týdnů bez jojo efektu..)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezký článek k zamyšlení! Ten outfit je moc hezký. Moc se mi líbí ten svetřík a kabelka!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  6. It's such an amazing post! I like it! And already can't wait to see the new one!

    p.s. new post about how I met Victoria Beckham already on my blog

    Diana Cloudlet
    www.dianacloudlet.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig