12.10.15

WHY DO I WANT TO BE A BLOGGER









Proč

se vlastně věnuji něčemu, čemu se říká blogování?
Mnoho lidí si myslí, že blogování je vlastně (ne až tak) tajná honba za úspěchem. Mnoho zajímavých kolaborací, možnost zisku oblečení zdarma, návštěvy nejslavnějších metropolí s free ubytováním, návštěvy honosných přehlídek a mnoho dalšího.
Dámy a pánové, buďme upřímní. Jsou to všechno hezké věci. A mnoho blogerek o to neustále bojuje. Já ale ne. Když se mi naskytne dobrá nabídka, určitě to přijmu, nebudu lhát. Spolupracuji s e-shopem Čas na boty, s Adidasem, Promodem a klasicky byl ve hře i asijský e-shop. Já ale nebloguji proto, abych byla na výsluní, lítala po kavárnách, fotila pro časopisy, apod. Ne, že bych proti tomu něco měla, jak říkám, kdyby byla možnost a byla by zajímavá, proč ne. Nicméně pro mě to není priorita. Proč?

Protože když něco děláte pro peníze, úspěch nebo slávu, lidé to poznají a je to první cesta do pekel

Protože bydlím v Ostravě a nemám čas ze dne na den sednout na vlak a odjet do Prahy na party
Protože jsem si hodně zažila a v životě jsou pro mě důležitější věci
Protože jsem realista a vím, že čísla, na které se v blogování hledí, nehrají v můj prospěch
Protože nikdy nespadnu do mainstreamu, nebudu psát o věcech, ve které nevěřím a nosit věci, které zapadají do stádního ,,líbí se mi''. Mám svůj styl a ne každý ho může
Protože chodím do práce, do školy a mám vlastní domácnost, o kterou se musím starat. Některé věci už se do 24h dne prostě nevlezou
Protože nemám čas fotit outfity denně, přispívat na Instagram fotkami z cest, kaváren, party apod.

Proč tedy vůbec bloguji?

Ze stejného důvodu z jakého jsem začala. Chci vás inspirovat. Chci vám ukázat, že nepotřebujete desetitisíce na to, abyste se hezky oblékli. Že se dá vybrat i v řetězcích. Chci psát o věcech, které si rádi přečtete, u kterých se zasmějete.
Chci dělat to, co mě baví a chci to dělat proto, aby to bavilo i vás. A to byla, je a vždy bude priorita mého blogu.
Jsem normální holka, která má koníčka. Jsem realista, který ví, že blogováním se neuživí a proto se soutředí na jiné věci. Mým snem je psát a pohybovat se v oblasti módy a já za svými sny jdu. Nicméně, účty na vaše sny nehledí. Proto studuji a pracuji. Jako prodavačka. Stydím se za to? Ne! Proč? Protože nikdo by se neměl stydět za to, jakou cestu si ke svému cíli vybral.

Navíc, víte co se říká, lehce nabyl, lehce pozbyl.

P.S pokud jste vydrželi a dočetli až sem, tleskám a doufám, že vám těch ztracených x minut vašeho života něco dalo. 

*Why

do I do a thing such as blogging?
Many people think bloggers want money, fame, clothes and things for free. That we want to travel for free, visit fashion weeks and collaborate with LV, Dior etc. Let's face it - nice things, can't say that this vision is not nice. But it's not a priority. At least not for me. 
Frankly again, if there is a nice collab with someone, for example with Adidas or Triangl, I want it. I say yes. But I say yes to things I believe in. But this is not the main thing I do blogging for. 


Why?


Because when you do something for money, fame or success, you will fall very soon. Its your road to hell
Because I'm from Ostrava and many great things are waiting in Prague which is quite far for someone who has no time. For example. Imagine you are a blogger from Liverpool and they send you an e-mail about a party on Tuesday. And that party is day after. Possible? Hardly. 
Because I went through a lot so there are more important things for me 
Because I'm realist and I know that important numbers don't work in my favour. 
Because I have the unique style and some people don't get it. I will never be the one who wears things people want me to wear 
Because i work, study and have a home I need to take care of. There is no more time for parties, traveling etc. Sadly. 
Because, again, I have no time for everyday posting, marvelous pics on Instagram from my travels, coffeeshop visits etc. 

So what's the real reason for me ? 
It's the same reason I've even started - I do it for fun. I do it to inspire you, to show you that you don't need huge amount of money to shop, to wear nice things. I also love writting about interesting things you are willing to read with interest. I know that my hobby can't pay my bills, at least not now. But i work hard to live a life I want. And one day, maybe, i will be able to write and live in fashion world for living. But know I need to study, work as sale assistant (and be proud of it) and never stop dreaming. First of all I need to do all of this with passion not with dollar in my eyes. 
Why ain't I ashamed of my way? Because you need to choose your way to your happiness and you can't be ashamed of it only because some people don't understand it. 


You know what they say - easy come, easy go 

WHAT I'M WEARING 

GINA TRICOT knit ; ZARA skirt ; TOPSHOP (old) boots ; MARC BY MARC JACOBS (old) bag ; MANGO jacket 



GET SIMILAR 

Share:

21 komentářů

  1. super článek!:) mám to tak nějak podobně..:)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  2. pekne napísané, so všetkým súhlasím...treba ostať nohami pevne na zemi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně jsi to napsala :)
    Souhlasím hlavně s tím, že nemáš čas zmizet na party do Prahy... Já žiji v Pardubicích, což je sice jen blíž než Ostrava, takže například snídaně s Mary Kay je pro mne naprosto nepoužitelná záležitost. Navíc jsem dost pracovně vytížená, lítám od čerta k ďáblu a sice v té Praze jsem třikrát týdně, ale pracovně, takže na nějaká blogerská popovídání a kávičky nemám opravdu čas.
    new elega crossbody

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok! Práve teraz bojujem s tým, čo urobím ďalej s mojim blogom, pretože to tiež chcem robiť pre ľudí a pretože ma to napĺňa, len tí ľudia nie sú..a to ma mrzí a neviem, či sa mi oplati to robiť pre tú malú skupinku..keď som začínala nemala som predstavu spolupráci ani popularity, len som chcela viac ľudí ktorých by som bavila, bohužiaľ je to v tejto dobe náročné :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně když z každého druhého komentáře poznáš, že lidé už články ani nečtou a povrchně se zaměřují na to, jestli máš nebo nemáš v tom a tamto hubené/tlusté nohy apod :(

      Vymazat
  5. Wonderful post! Sometimes there is this feeling that we have to explain or justify why we bloggers do what we do, as for some reason it can be a hard hobbie for people to get their head around! You explained it all very well :) You look awesome Hun.

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  6. ♥ !
    a presne takovou te mam rada

    OdpovědětVymazat
  7. Hezky napsaný a upřímný článek, tak to mám nejraději. A ano, dočetl jsem až do konce =). A mám to dost podobně. Nebloguju kvůli nějakým kolaboracím a spolupracem, ale proto, že se potřebuju dost často vypsat ze svých pocitů a myšlenek a rád se o to podělím z ostatními a co víc, miluju tu interakci se čtenáři, zajímají mě jejich pocity a myšlenky..to je pro mě víc než nějaký výrobek nebo spolupráce. Na stranu druhou ano, spolupracuji s některými značkami i já, ale vybírám si. Protože proč neukázat čtenářům něco, co se mi líbí, co se mi osvědčilo a co bych s přehledem doporučil (a doporučuji) i svým nejbližším =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkný outfit, jen se mi nelíbí ten top :-/

    Style Solution

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně napsáno, takhle by to měl mít každý! A já si tvůj blog právě kvůli tvému osobitému stylu zamilovala (takže ano, máš tu další perfektní outfit!). Jen tak dál, mě určitě inspiruješ a myslím, že i mnoho dalších. Děkuji :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  10. You look Gorgeous in your outfit!.. love it!.. :)


    Good vibes, Fox
    check out my latest Vlog
    -www.wanderlife.tv

    OdpovědětVymazat
  11. damn fab look

    http://carrieslifestyle.com
    Posts online about Amsterdam, Amalfi, Rio...

    OdpovědětVymazat
  12. Great outfit and article dear! love the turtleneck

    XX

    http://www.floortjeloves.com
    http://www.facebook.com/floortjeloves

    OdpovědětVymazat
  13. Dear Karolina, I haven't visited your blog in a while and I couldn't help noticing how much you've grown.
    Your style has become more polished and your attitude shines through the pictures. You are an amazing person and this is a great post, no matter where you live you will make it happen <3 <3

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezky jsi to napsala :) ja budu rada cist i ty, co se tim chteji zivot nebo uz zivi, pokid me zajimaji, je ale fakt, ze je to z toho uz obcas citit, zatimco ty to prpste delas pro radost, nenutis se do niceho, desetkrat nepises jmeno znacky, kterou mas na sobe atd a to ocenuju :)

    OdpovědětVymazat
  15. You have all the right reasons checked :) Great post!!
    Kisses, Lucy
    Lucy Van Dean | Instagram

    OdpovědětVymazat
  16. Vidím, že už si toho začíná všímat čím dál tím více lidí... U mých oblíbených blogerek mě to mrzí, ale třeba pochopí, že sice získají něco, ale zato zase něco ztratí (čtenáře). Zůstaň taková, jaká jsi! Chybí mi Ova, když se dívám na Tvé fotky ;).

    OdpovědětVymazat
  17. Gorgeous style!

    http://the-renaissance-of-inner-fashion.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig