12.01.16

MALLEABLE








Lidé jsou strašně tvární

přemýšleli jste někdy nad tím, jak snadno jsme ovlivnitelní co se informací týče ? Může to být vědomě i nevědomě, prostřednictvím známých či médií. Až mám dojem, že v takových situacích klesá naše IQ v průměru o polovinu, protože často uvěříme věcem, které nemusí mít vůbec reálný základ.
Proč o tom mluvím ?

1. Obávané téma antikoncepce - kdysi opěvovaná tabletka štěstí (hodně sexu, žádné děti) dnes nenáviděná. V mém okolí jsme dvě cca z 40 ženských, které ještě ,,berou'' a vlastně se dobrovolně ničíme. Že nás to za x let braní napadlo až teď, neřešíme. Okolí velí a člověku to chtě, nechtě vrtá hlavou

2. Politika. Nebudu ji tady řešit, nebo se ještě zapleteme do něčeho, o čem tento článek vůbec není. Nicméně kolik z nás si udělá obrázek na základě toho, co běží v telce, na netu či v novinách? Kolik % pravdivých zákulisních informací se k nám vůbec dostane, abychom byli oprávněni k tomu, si ten obrázek skutečně udělat. A to si představte tu paniku okolo konce světa v roce 2012. Upřímně bych nechtěla pracovat v NASA

3. Lidé. Někoho neznáte vůbec nebo jen málo, ale ostatní už o něm/ní mluví. Ať někoho chcete či nechcete diskriminovat, uděláte si na něho trochu obrázek na základě toho, co víte z doslechu. V praxi to dokonce funguje jako Haló efekt - ten, který se vám na první pohled líbí, je hodnocen lépe než někdo, kdo vám není sympatický. Bohužel to funguje i naopak

4. Škola. Jedno velké ÓÓÓ ÁNO !! Jdete na zkoušku a vše umíte. Přijdete k učebně a učí se všichni jen vy ne. Jste v klidu. Ale ti všichni lidé okolo. Bože oni se ještě učí a já to podceňuji. Však si ani nic nevybavuji, bože taky to musím otevřít. Mám pravdu, nic si nepamatuju, bože, co budu dělat ?! Panika, hysterie, záchvat. To bude jasný fail ... proboha kdo tohle zná? JÁ už 5. rok...každý rok to samé, hanba mi.

Ruku na srdce dámy a pánové, kdo se už někdy někým či něčím nechal ovlivnit?

*P.S stále tady funguji (alespoň tak nějak hodně part-time ale věřte, dělám co můžu - jen síly nestačí)

*People are malleable

don't say you don't know it. It can be either knowingly or unconsciously, via media, your friends or colleagues. It actually doesn't matter. What really does matter - why am I talking about it?

Few words:

1.Contraception. Every young woman knows these happy pills, right. Few years ago it was something epic. Lot of sex but no children. Fun. Now its something scary, terrible and dangerous. It actually can kill you. Well, maybe I could think about it x years ago. This or that I'm still afraid because what my friends say. 

2. Politics. Definitely not going to talk about this minutely because we all could get mad easily and we don't want it. We still discuss peacefully. So . News say it's war, muslims are (all) bad or there's going to be the end of the world in 2 weeks. God, we believe in it so much it's terrifying. I mean - do we even know at least 5% real and true information? We are not supposed to know backstage things. 

3. People. The biggest and strongest factor. How many times you were willing to believe your friend or colleague when speaking of someone who you don't know yet. Many times, I bet. I've been there too. ,,She is freaking stupid, I'm telling you'' ... so for you ms. X is now Ms. Bi*ch. Stupid prejudice but we are women, ehm. 

4. OOOOOH my favourite school. Everyone is studying before your exam but you. You think you are ok. But then you see them. All of them. And you get nervous. Start reading again. Panicking. You forgot everything !! Panic attack. They know everything and I know nothing, gosh. What am I gonna do??? .... so me, every single year (5 in row right now)

Let's be honest, do you recognize at least one of these? Oh I know you do...

P.S I'm still here working on my blog but believe me, it's not easy this year (I know its January). 


What I'm wearing 

H&M coat ; LINDEX jumper ; DEICHMANN shoes ; NEW LOOK super old jeans ; ZARA old bucket bag 
Share:

17 komentářů

  1. Kabát má super vzor a ty máš krásné vlásky! :) Samozřejmě, že mě to taky tímto způsobem ovlivňuje, asi ve všech bodech...hlavně tedy poslední dobou debata kolem antikoncepce, já se taky stále řadím k těm, které vesele zobou každý den. Ale přemýšlím o tom už nějakou dobu, jestli "to" teda už konečně nevysadit. A zatím nevím.

    OdpovědětVymazat
  2. awesome coat!

    www.bstylevoyage.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. OMG you're so beautiful, and the photos are amazing, congratulations!

    Mi Quinta Avenida

    OdpovědětVymazat
  4. - skoda jen tech cetnejch chyb v interpunkci, kote ,)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článok s tou školou som sa až smiala ako si to vystihla. Ale čo sa týka antikoncepcie tá naozaj ničí zdravie, veľmi.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný outfit a pravdivý článek, ty vlasy jak je máš natočené ti moc moc sluší! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty vlasy ti takhle moc sluší!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. jůů ty máš jiný vlasy. sluší ti moc :)
    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. I love this look! Your coat is AMAZING. Striking print :)

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda , Kájo, že si u tebe vždycky přečtu článek a nepodívám se jen na hezké fotky, máš pořád o čem psát a pořád mě to baví, stejně jako tvoje dokonalé vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherný kabát!
    Ale hlavně máš pravdu, zrovna dneska jsem takhle před písemkou vyšilovala!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  12. Ja sa snažím nenechávať sa tak ovplyvňovať ostatnými, ale niekedy to jednoducho nejde - ako napríklad na písomkách či skúškach :D Úžasný kabát ♥
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
  13. Love your printed coat and bucket bag!

    http://chrissabella.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  14. Krasna a mila i ve skutecnosti! Jsem rada, ze jsem mela dnes moznost vas potkat na zivo a prohodit par slov ;-) Vas blog je skvely! Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jste moc milá, udělala jste mi dnes velkou radost, že jste mě poznala. Tímto komentářem jste to ale znásobila ještě deseti. Kdykoliv se zase stavte, třeba budeme mít větší štěstí s výběrem :-)))) Kája

      Vymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig