28.01.16

WHY BLOGGING IS NOT AS EASY AS IT SEEMS










Je to v podstatě jednoduché

Všichni si myslí, že založit si blog je lehké jako facka. Prostě nahodíte šablonu, něco nafotíte, hodíte to online a popíšete, co máte zrovna na sobě.
Fajn, pokud máte neomezený rozpočet a neomezené množství volného času, můžeme říct, že je to tvrzení pravdivé.
Do práce nemusíte, škola vás netrápí, hader máte více než dost a když vás omrzí, koupíte další. O kvalitě fotek se nedá diskutovat, protože v případě nekonečného rozpočtu máte ten nejlepší foťák s brilantním objektivem a taky Mac, který kdyžtak upraví to, na co ani fotoaparát nestačil. V tom případě Vám určitě přibyde pěkná várka čtenářů, kteří možná nebudou inspirováni ale zaručeně zvědaví.
Pokud nemáte ani jedno, fajn. Tady začíná ta obtížnost - musíte mít něco navíc, musíte být jedineční a inspirativní. A nejlépe ze všeho musíte makat ze všech sil, abyste dokázali skloubit dvě obtížné a zcela rozdílné věci. Normální život a blog.
A jak to dokážete? Tím, že nic z toho nebudete dělat z povinnosti ale z lásky!
Dnešní článek je možná trochu ostrý ale tak nějak to cítím, když vidím roustoucí počet nových blogů, které nemají hlavu, patu a ani jedinečnost.
Člověk maká, je závislý na počasí, které bude v den, kdy je zrovna volno. Na hromadu nových a nových inspirativních oděvů a bot nejsou finance a na úpravy a honbu po destinacích není zkrátka čas. Výsledek?
Každým dnem ubývající počet čtenářů. Dámy a pánové, samotnou mě mrzí, že nemohu přispívat tak často. Nelamte ale nademnou hůl tak brzy - důležitá je přeci kvalita než kvantita, no ne?
Nebo to taky může dopadnout tak, že začnu honit čtenáře na kvantitu, ale vy, co jste zůstali, budete číst o tom, jak mám na sobě už zase ten stejný kabát a hezké boty, které mám moc ráda. A to za ty čísla v Google Analytics nestojí. Nebo snad ano?
Share:

14 komentářů

  1. Souhlas! Počasí, oblečení, do toho kočár s sebou tahat, je to děs :-). Ale klidně se foť pořád dokola v tom samém kabátě, já na tebe budu koukat dál!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok naozaj! Trafila si klinec po hlavičke, pretože mňa tiež trápi ako príde nejaká topka s nikami na nohách crop topom macom a každomesačnými dovolenkami a jej sledovatelia sa zvýšujú každým dňom rýchloťou blesku a ja čo sa snažím prísť stále s niečim novým som odkázaná na tých pár ľudí, ktorí si občas kliknu na môj blog. Je to smutné, ale je to tak. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Veľký like ti dávam za tento článok :) Úplne si to vystihla. Mňa presne toto isté ´trápi´ už dlhšiu dobu, ked vidím to, že si dávam na článku záležať a len so samotnými fotografiami sa zaoberám 4 hodiny a takmer žiadna odozva nie je. Chápem, že ludom sa nechce písať komentáre, ani ja nezvykávam zanechávať komentáre až naozaj vtedy, ak je to niečo k čomu sa chcem vyjadriť. Ale zároveň to je potom také demotivujúce pre toho bloggera, lebo skutočne ludia nemajú predstavu o tom, kolko času to zaberie a že sa snažíme o akúsi ´komunikáciu´ s nimi :)

    OdpovědětVymazat
  4. no je to pravdivy clanok, najhorsie je to asi s tym cason a hlavne financiami....uvedomujem si to coraz viac...ale tak blog je jednoducho laska

    OdpovědětVymazat
  5. Hah, teraz ma na moment pochytila skodorastna spolupatricnost :P Ale aj tak neverim, ze aj tebe ubudaju citatelia! U seba to tak nejak chapem, lebo jednam pisem maximalne raz za tyzden a jednak nie vzdy o spolocensky zaujimavych veciach, ale tak co uz. Ina uz nebudem :D
    A ani ma neprekvapuje, ked vidim ako kvetu blogy s obsahovou hodnotou ako tepla voda. Dnes som nosila toto, jedla tamto, a idem hentam. Okej, diky za info. A rovnaki ludia sleduju v TV pridrbane porady typu Farma, americke beckove filmy a pod. Kultura bez obsahu, no. Ale ved nech si kazdy vyberie co chce, mne to nevadi, ja budem pisat pre tych par, ktorych to bude bavit, lebo to bavi i mna.

    sju loves

    OdpovědětVymazat
  6. úplne s tebou súhlasím! Ja si myslím si dávam záležať na svojich príspevkoch, no skĺbiť to je ťažké a nemá to takú odozvu akoby som čakala :/

    OdpovědětVymazat
  7. Naprostý souhlas. Samotnou mě kolikrát mrzí, když vím, jakou práci jsem si dala s článkem a dostane se mi komenářů typu "hezkýý", popř. snížení počtu čtenářů. Vím, jak je těžké neustále vymýšlet nové nápady, kupovat nové oblečení a být dostatečně inspirativní. Pokud není člověk zcela neomezený (finance, čas, přátelé, kteří vyfotí, kvalitní foťak), anebo se nechce zaprodat reklamám, musí si holt máknout a čtenáři musí pochopit, že ne vždycky to jde.

    Držím palce v dalším blogování.
    Kvalita je stále důležitější než kvantita:)

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  8. myslím, že čtenáři ti neubývají, protože by se jim tu nelíbilo, nebo jsi psala špatně, ale protože google opět čistí.. nebo mají nějakou chybu (jde to celým blogovým spektrem - mně zmizelo cca 150 readers), ale u zahraničních blogů jsem viděla klidně i - 13 tisíc... takže asi tak :)
    spring uniform

    OdpovědětVymazat
  9. Lépe bych to sama nevystihla! Bohužel to tak je, ale rozhodně to za ty čísla nestojí. Já radši budu mít jen pár čtenářů s tím, že vím, že jim moje články udělají radost než nevím kolik stovek s tím, že články ani číst nebudou... :) tvůj blog je jeden z mých nejoblíbenějších, pokračuj v tom co děláš! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  10. Odkedy som narazila na tvoj blog, neviem sa naň prestať vracať! Články sú stručné a výstižné, fotky sú veľmi pekné a kvalitné a ty neskutočne sympatická! :)
    Domcisss

    OdpovědětVymazat
  11. Pekne povedané :) je to tak, radšej prispievať menej ale zmysluplne, ako mať na blogu veľa balastu.. a nenechať sa znechutiť nikdy :)

    OdpovědětVymazat
  12. cauko:-) ja nad tebou hul nezlomila, ale nebudu lhat, ze me nemrzi, ze prispivas mene. kazdy post ale nemusi byt jen o outfitu. zkus zaradit treba jen random fotky z tveho zivota, co se ti nahromadily v mobilu. ne kazdy totiz sleduje instagram. rady kouknem treba na Olicka nebo jen na to, cemu se zrovna venujes, at s tebou neztratime kontakt. stale vsak ocenuju, ze kazdy tvuj post ma promysleny text, nad kterym se zamyslim a neco mi da. ne na kazdem blogu to tak je...T.

    OdpovědětVymazat
  13. Love this look:)
    http://katie-yasmin.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig