27.11.14

LOVEMARKS






PULL&BEAR vesta // gilet (buy it here)
PULL&BEAR sukně // skirt (buy it here)
LINDEX kabelka // bag
ZARA boty // shoes (old) (similar here)

Každý je má

A já obzvláště. Zrovna včera jsem měla prezentaci na lovemarks. Tedy značky, které kupujeme nebo milujeme i přesto, že třeba nesplňují vše, co by měly. Pro mě to je zcela nečekaně Zara. Vím, že kvalita klesá, ceny rostou a kopie se množí. Boty jsou nepohodlné a švy kolikrát křivé. Tak proč teda hergot jdu a vždy tam utratím tak polovinu výplaty? Protože jsem magor nebo oběť lovemark? Upřímně doufám, že jde o druhou možnost. I když mít lovemark z vás vlastně magora dělá. Proč jinak byste si kupovali nebo milovali něco, u čeho s radostí přehlížíte klasické atributy výrobku jako je cena, vzhled, kvalita a hlavně funkčnost? 
Co je funkčního na tom, mít na zimu vlněnou vestu? Předevčírem byly asi 3 stupně, já si vestu vzala, k ní přidala triko s dlouhým rukávem a přihodila dlouhý vlněný kabát v domnění, že jím to celé spasím. Nespasila jsem. Rukávy profukovaly a já hrdinně mrzla. Jako ten magor. 
A tak se vás ptám, máte taky nějakou značku nebo produkt, u kterého zcela vědomě přehlížíte jeho/její nedouhy jen proto, že to je prostě něco, k čemu máte neidentifikovatelný a zcela nelogický vztah?
* vestička sice není ze Zary, ale Pull&Bear spadá pod Inditex, tak je to vlastně docela fuk. A navíc se mi jako příklad skvěle hodila. Pokud vám to jako důvod nestačí, ty boty jsou ze Zary a chodit na nich vyžaduje silnou soustředěnost. 

 *Everybody has them 

Especially me. I was presenting about this topic just yesterday. Lovemarks - brands we love or buy even because we know they're not the best option. To me, lovemark is amazingly Zara.  I know that quality goes down, prices go up and they make copies. Shoes are mostly uncomfortable and seams crooked. So why the hell do I spend half of my salary everytime I visit?  It's because I'm a nutcase or a lovemark victim? Frankly hope for the second option. Although being the lovemark victim is probably just the same like being a nutcase. I mean, there is hardly an other reason for buying and loving something what ignores the typical product attributes such as quality, price, design and mainly functionality. 
Where is the functionality in a wool vest for winter? The day before yesterday, three degrees, me wearing this vest and hyper oversized wool coat to make it all right. Guess what, It didn't. Why? Because wind was blowing through the sleeves and I was dammit cold like a freakin' hero. Just like the nutcase himself. 
So I'm asking you, do you have any lovemark or product you love so much that you're deliberately overlooking everything bad about it just because you don't want to see it for your unidentified and illogical relationship ?

P.s. I do know this vest is not from Zara but Pull&Bear is owned by Inditex too so it really doesn't matter anyway. Plus it's the perfect example for my story. But if it's not enough for you, these boots are from Zara, I love them but it requires a high level of concentration on walking.

Share:

22 komentářů

  1. Very nice outfit, love the boots!

    Xx www.laurenlouvaine.com

    OdpovědětVymazat
  2. Hm ja to mam podobne. Akurat si myslim, ze moje nelogicke nakupovanie v Zare nie je ani lovebrandom, ale tym, ze tu v Prahe prakticky ziaden iny podobne dobry obchod dostupny nie je. Zara ma najlepsi design produktov, to ako bezkonkurencne. Bavi ma este HM Trend a Mango, ale Zara je Zara. Ked vidim tie latky, potisky, vzory..som nieraz ochotna urobit kompromis voci kvalite..
    Avsak ked som bola minule v Barcelone, uplne som sa zamilovala do COS a &Other Stories. A nasledne ked som sla do Zary, vobec som si nevedela vybrat...cely sortiment mi prisiel hrozny, pricom tu sa citim v Zare ako v raji..

    Ten lovebrand mam mozno HM Trend - nakupujem casto crazy veci preto, hoci viem, ze ich nedokazem dostatocne vynosit. Hoci si ich dam na par prilezitosti, som ochotna minut na ne vela penazi. Tiez sa citim ako magor :D

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, gorgeouse! I love this layering look!

    Would be so glad if you could rate my romantic outfit from 1 (bad) - 10 (good) in a comment because I am joining a shopping queen contest!

    Please rate it here!

    Thx so much for your support!
    Xoxo Colli

    OdpovědětVymazat
  4. i love the boots!

    http://fashioneiric.blogspot.com.
    Coline ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Nice boots and I like your updo!

    the-renaissance-of-inner-fashion.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. úžasné fotky!

    Rada by som ťa pozvala do GIVEAWAY o novinku na českom trhu :) Budem rada ak sa zúčastníš, stačí odpovedať na otázku

    OdpovědětVymazat
  7. Your knit looks great, loving this piece! Another cool look :)

    Take care,
    Daniella xox

    OdpovědětVymazat
  8. I love that knit situation and the color is fabulous.

    OdpovědětVymazat
  9. Jako outfit je to fakt nádherný! :) Jinak mám taky stejný problém a taky se to týká Zary. Miluju jejich kolekce, pořád tam chodím koukat a kochat se... Ale často když jsem si něco pořídila, tak mě to zklamalo. Třeba jako kalhoty, které se mi rozervaly ve švu, nebo kabelka u které se utrhlo ucho (sice ji vyměnily, ale to je jedno..) nebo ty krásné lodičky, které jsem prostě musela mít, ale nenosím je, protože jsou strašně nepohodlné... Ale stejně tam nakonec vždy jdu a něco si koupím :) (jinak mám tedy spoutu věcí, které jsou super a nedám na ně dopustit ;))

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto ti rozumím, se Zarou to mám taky tak (nechám tam celou výplatu + něco navíc :-)), ale s botama jsem u nich nikdy problém neměla :-)

    OdpovědětVymazat
  11. The knits and leather together are perfect!
    http://www.itssuperfashion.com/2014/11/thanksgiving-outfit/
    http://www.itssuperfashion.com/2014/11/malibu-day/

    OdpovědětVymazat
  12. Nechtěla by jsi napsat článek na téma Lovemarks? :) Myslím, že by to bylo zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
  13. Love this layering. V inspiring xx

    http://reallyliteral.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Oh yes, love marks! But this sleeveless turtleneck looks great on you!
    X

    Joy. | justlikesushi.com |

    OdpovědětVymazat
  15. You look amazing, love how you styled the skirt with the blouse!

    http://www.roomxcv.com | Room 95

    OdpovědětVymazat
  16. the boots are perfect ♥

    http://classycaptanius.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Love those boots, and I think that zara has a paranormal way of controlling us when w shop over there haha

    Love Imke
    http://colourfulmornings.blogspot.be/

    OdpovědětVymazat
  18. Máš hrozně hezké rysy obličeje!! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Hi Caroline! This is the first time I see your blog and is the first time that I write. I'm a blogger from Italy. I like very much this outfit, above all your beautiful sweater and you on comfortable boots!!! Check out my blog when u have time. Kisses,
    Eni

    http://eniwherefashion.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/eniwherefashion

    OdpovědětVymazat
  20. Hey! I love your outfit :)

    http://blackclothes.over-blog.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig