22.09.13

London guide


Tak. Už jsem doma. Zvláštní pocit. Je zvláštní, jak rychle člověk přilne k nějakému místu. Jako já a Londýn - partneři na celý život. Věřím, že Londýn je místo pro všechny a tak přináším nějaké tipy. Vynecháme památky - všichni známe starého známého Bena, galerie od A až po Z, včetně různých Nelsonů na náměstích a všemožným Paulech (katedrála, ne ty kavárny). Všechny vás stejně zajímají tři věci. Jídlo, hadry a bary. V pohodě, jen mě nechte něco přidat.

*So. At home by now. Weird a bit. Its curious how quickly you can take to some places. Just like me and London - eternal partners. Because i believe London is place for everyone i want to write some tips for you guys. Lets skip sights - we all know the old friend Ben, galleries from A to Z, including all Nelsons at squares and all kinds Pauls (cathedral not the café chain). You all want to know three things only - food, clothes and bars. Ouki douki but let me put something more.

FOOD - top 1 - 'fast food' wasabi. Nejlepší sushi, bento a různé druhy teplých jídel za velmi, velmi příznivé ceny. Výhoda je i to, že na Wasabi narazíte skoro na každém rohu.

* 'fast food' Wasabi. The best sushi, bento and all kind of hot dishes for very pleasant prices. Another advantage - you can find it on every corner. 


- další zastávka Soho - ráj restaurací všeho druhu. Doporučuji francouzské La pain quotidien s nehoráznými porcemi, Burger and Lobster pro humra za nejlepší cenu nebo indo-čínskou restauraci Banana tree pro delikátní pánvičkové (nejvíc 'slaďoučké') curry. Pokud jste jen na 'indo', kousek od Banana je indická restaurace.
Jestliže jste líní jako já, dezert můžete najít o pár metrů 'výš' v L'eto caffé nebo Hummingbird cupcakes. O něco více (dobře o dost) 'guilt free' dezert najdete (mimo jiné) o něco nazpět na kraji Soho v mražené jogurtárně (super slovo) Snog. Mražený jogurt bez tuku a ještě bez cukru? Mou adresu máte, díky.

* next stop is Soho - paradise of all kind restaurants. Personally recommend francais La pain quotidien with huge portion, Burger and Lobster for afforable lobster or indochina Banana tree with delicious (cute cute) pan curry. If you prefer Indian only dont worry there is one Indian restaurant near by Banana.
If you are lazy like me, you can even find your dessert next door. L'eto caffé or Hummingbird cupcakes. More (much more than that) 'guilt free' dessert can find on the corner of Soho itself at Snog 'yoghurterie' (yep, my word). Fat free, ok. Sugar free on top? Come to mummy.






♥MAPLE APPLE CAKE ♥

my o Snogu a Snog za dveřmi. Jeden je taky (opět mimo jiné) u Covent garden - krásný trh, i když ne tak docela, s dalším nepřeberným množstvím jídla. Od tradiční gigantické paelly ze Španělska po tradiční Shake Shack burger from the USA babes. Ladureé smrtící makronky jsou tu taky, ehm ehm.

*speaking of which, you can find Snoghurteria (even better) close to Covent Garden as well. Anyway, before or after Snog (depends on Soho or wherever visit) lets go there. Traditional spanish paella or no less traditional Shake Shack burger from the U.S babes. Ladureé killing macaroons are in here as well by the way, ehm ehm lets move.



RELAX

S aktuálním podzimem ne moc aktuální ale přece. St. James nebo Victoria park? To můžu. Pokud vám nevadí davy a davy lidí, můžete sedět taky u London eye. A na dalších tisících místech po celém Londýně.

With fall which is underway nothing so topical but still. St.James or Victoria park? Yes i can. If you dont mind loads of people you can sit just next to London eye as well. Or, actually wherever you want in London.



SHOPPPING


Ok ok, Oxford street a Regent street jsou bezva. Hlavně pokud máte sebevražedné sklony zamiřte do Topshopu nebo Primarku. Už se tam nikdy nevrátíte, to garantuju. Carnaby street, ulice Notting Hill, Westfield obchoďák ve Stratfordu, Topshop apod v Selfridges - mnohem klidnější. Nejlepší je chodit, protloukat se a objevovat. Nikdy nevíte, na co narazíte. Největší poklady jsou turistům zjevně skryty. Jako klikaté uličky k hříšně (nechutně) nóbl Old Bond street.
Odbočka - pokud jste milovníci retra nezapomeňte navštívit vintage obchod na Brewer street. Originální výtisky plakátů, časopisů, apod. Můžete koupit například 40 let staré Vogue. Pokud máte štěstí dámy.

*Ok, Oxford street and Regent street are well known and fav. Especially when youre suicidal go to Topshop or Primar. Once and never again, trust me. Carnaby street, Notting Hill streets, Westfield in Stratford or Topshop and others at Selfridges - much calmer. The best way how to explore? Just go and go, you never know what you can find. The biggest treasures are well hidden. Just like zigzag streets leading to outrageously posh Old Bond street. 
Excursion - if you are retro lovers dont forget to visit vintage magazines etc. on the corner of Brewer street in Soho. You can buy 40 years old Vogue is you are lucky girls. 




 
pics are taken by me or courtesy of google pics

Co se barů týče, víte, že nejsem zrovna párty typ. Nicméně anglické hospody jsou na každém rohu, fajn kluby jsou na Leicester square. Můj oblíbený - Café de Paris. Krásné točité schody, tanečnice, lustry, bezvadný Dj a skvělá atmosféra. Mě to je teda jedno, ale pokud se chcete opít v klubu to nedělejte pokud nemáte platinovou kartu. Dík. 

* Speaking of bars you know im not a party girl. Not the biggest fan but ok. Load of english pubs or cool clubs close to Leicester square. My fav? Café de Paris. Beautiful spiral stairs with red carpet, chandeliers, great Dj, good dancers and awesome atmosphere. And - i dont care but if you want to get drunk dont do that inside. Unless you are an owner of platinum card. Thanks.



Share:

12 komentářů

  1. Super clanok, pekne fotky a to jedlo, mnam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) jinak to jídlo, haha to mě zničilo věř mi :-D dokonalost

      Vymazat
  2. I really love London! One of the most beautiful places I've ever been :)

    http://lovelyfashioninspiration.blogspot.com.es/2013/09/el-estilo-de-alessandra-ambrosio.html

    OdpovědětVymazat
  3. All this food photos are making me starving!

    OdpovědětVymazat
  4. once again beautiful pictures
    wish we see you more thought!

    Http://Fashioneiric.blogspot.com

    Coline ♡

    OdpovědětVymazat
  5. Aww^^ Já se do Londýna chystám v květnu! :) Nevím proč ale prostě odjakživa mě to tam hrozně táhlo! Hrozně se mi líbí ta kultura, móda, prostě všechno! :) Je fajn vědět o Snog (tam si rozhodně zajdu!) <3 Už se nemůžu dočkat až tam budu <3 Promě perfektní článek! :3

    Dreamer Clara^^
    http://dreamersuniverse.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Nice photos! :DD

    http://www.likemannequins.com/

    OdpovědětVymazat
  7. všechno to jídlo vypadá naprosto úžasně!:) super fotky!♥

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  8. ó muj bože to jídlo!! vypadá to nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  9. This post is simply not fair in my perspective, cause it is almost lunch time and I am hungry.... hahaha... LOL
    Great photos, beautiful food, and I bet yummy too..... :P
    http://sepatuholig.blogspot.com/
    IG @gracenjio

    OdpovědětVymazat
  10. krásné foky, to jídlo vypadá nádherně! :)

    http://evelinkablog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. ja jsem k Londynu prirostla az casem, ale ted po deviti letech muzu konecne rict, ze se tu opravdu citim jako doma

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře
* thank you very much for all of your comments

© Franche meets fashion | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig